top of page

Copywriter SEO

Herken je dit: je googelt iets en vindt een pagina die duidelijk puur geschreven is om gevonden te worden. Ok doei! Wat een afknapper. Nu wil jij ook gevonden worden en de vinders niet gelijk weer wegjagen. Voor vindbare én lekkere leesbare teksten heb jij een copywriter SEO nodig.

 

De juiste zoekwoorden én de juiste tone of voice. Focus op je boodschap en je doelgroep, op een manier dat Google je een fijne plek in de ranking geeft. Is het makkelijk? Nope. Is het mogelijk? Absoluut. Lees verder en ontdek hoe je webteksten kunt laten schrijven die niet alleen voor de machine maar ook voor de people's bedoeld zijn.

Een copywriter die voor SEO én voor de doelgroep schrijft.

conversie

OUR NEW PLACE

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. Let your users get to know you.

Google that shit.gif

Een copywriter voor SEO kijkt eerst naar zoekintenties

Superleuk dat er een hoop mensen naar 'boomstamtafel schuren' zoeken, maar als verkoper van kant en klare high-end boomstamtafels zit je niet te wachten op een buslading cheap-ass doe-het-zelfvers. Dat heet zoekintentie. Wat is de reden dat iemand bepaalde zoektermen intypt? Is er behoefte aan een product of dienst? Informatie? En waarom zoekt de zoeker die informatie? Fijn als je copywriter daarover nagedacht heeft. En jij kent jouw doelgroep het best, dus je moet wel even meedenken. Een brainstormsessie is daarom een goed startpunt voor een copywriter SEO.

Vindbare webteksten laten schrijven? Denk hier alvast over na:

  • waar wil je op gevonden worden

  • waar zoeken je klanten naar

  • waarvoor gebruik je je website 

  • wie zijn de grootste concurrenten

  • wat is je boodschap 

  • wat is je merkpersoonlijkheid

"Ik ben meer grafisch dan tekstueel onderlegd. Na het eerste contact met Paulien voelde het meteen goed. De website die ik voor mijn klant bouwde is omhooggegaan in conversie en de bezoekers blijven langer hangen. Vooral de manier waarop ze alles aanlevert werkt fijn."

 

- Vincent, iwantgraphiX

"Ik ben zelf niet zo goed in het schrijven van inspirerende, tot aankoop aanzettende teksten. Paulien heeft me goed geholpen in mijn denkproces door kritische vragen te stellen. Ik kan Paulien zeker aanbevelen. Ze heeft verstand van zaken en verplaatst zich goed in de doelgroep"

 

- Annerique, Project Up

Marble Surface

SMOEL copywriting

Ik schrijf vindbare teksten die jouw onderneming als jou laten klinken.

Zo laat ik de woorden voor je werken.

Copywriter voor SEO? Hi, ik ben Paulien.

 

Ik schrijf woorden die vindbaar zijn én lekker bekken. Webcopy is mijn specialiteit. Als copywriter voor SEO denk ik erover na hoe jouw doelgroep je kan vinden. En ook aan de stap die daarna komt. Wat laat je een website bezoeker blijven? Vinden ze wat ze zochten? Kunnen ze er wat mee? Vinden is niet genoeg. Kopen, aanvragen, inschrijven... a.k.a. converteren. Dat hoort ook bij webteksten laten schrijven.

Ikke.jpg

(Het is gratis!)

Woorden die effect hebben. Dat is wat een copywriter drijft.

SEO is meetbaar effect. Je kunt je ranking bijhouden en verbeteren. Zó gaaf als je ziet wat er gebeurt. Dat je hoger klimt in de ranking en dat je bezoekersaantallen omhooggaan. Als er meer geklikt en gekocht wordt.

Er is meer voor nodig dan een uit de lucht gegrepen zoekterm. Er is ook meer voor nodig dan een tekst. SEO is een werkwoord. Net als liefde. Als copywriter voor SEO schrijf ik met liefde vindbare en converterende webteksten voor je. En dat vind ik nog niet genoeg. Je bedrijf moet jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Je webteksten moeten klinken als jou. Je kunt gewoon webteksten laten schrijven... óf je kunt een copywriter aan het werk zetten die je website laat druipen van sappige informatie, een aantrekkelijke stem, een cool imago en dikke street-cred. Want zo krijg je de gaafste klanten. Dat is lekker ondernemen.

Lyter.PNG
studiofreeke.png
Goals logo.png
Redpanda Works.PNG
logo-iwantgraphix.png

Samenwerkingen

Met design-, reclame-, communicatie-, branding- en growth hackingbureaus werk ik aan vindbare websites, informatieve en lead-generende blogs, landingspagina's en triggerende webcopy voor uiteenlopende projecten en opdrachtgevers. Zoek jij ook een copywriter om op freelance basis mee samen te werken?

bottom of page